2054208194886930964305459023536687124329124620425345324432245227212526005525430010231005910972575227800005423858567245242500231905922702611555

5/24/2017

مندي الفراخ بالفرن


اسم الوصفه :مندي الفراخ بالفرن

مقدم من مطبخ نهله رجب

مده التحضير: 15دقيقه

مده الطهي:90دقيقه

المكونات


دجاجه مغسوله ومتنضفه بالليمون والخل ومتقطعة 4قطع

ثلاث أكواب رز بسمتي

واحد بصلة كبيرة متقطعة جوانح صغيره

معلقه زيت ومعلقه سمنه

أربعة أكواب ونص مرقه دجاج ولو مش متوفر يباه مياه ومكعب مرقه دجاج

٢ قرن فلفل كبير

قرنفل صحيح

عودين قرفه

واحد لومى الليمون المجفف

ملح وفلفل

حبهان صحيح

ورق لورا

مقادير تتبيله الدجاج

واحد ليمون

معلقتين زيت

نص معلقه بابريكا

نصف ملعقة كزبرة

نص معلقه بهارات مشكله او السبع بهارات

معلقه صغيرة هيل مطحون

ربع معلقه صغيره قرفه

معلقه كبيرة بصل بودر

رشة توم بودر

بودره زعفران

مكسرات متنوعة لزينة حسب الرغبة

الطريقه

نخلط مقادير التتبيله معا ونتبل بيها الدجاج يوم كامل

ندهن الدجاج بودره زعفران

نسخن الزيت والسمنة ونضيف البصل ونقلبه حتي يتغير لونه ثم نضيف التوابل الصحيحه ونقلب ثم نضيف الرز ونقلبه جيدا مع التوابل والبصل ونضعه في صنيه فرن

ونضيف الملح والفلفل ومكعب المرق وقرون الفلفل سليمه ومرقه الدجاج او المياه

اذا توفر لدينا شبكه ستالس نضع الدجاج عليها فوق الصنيه و لو مش متوفوه نضع طبقتين ورق سولفان ونقوم بعمل ثقوب فيه بالسكينة

نضع صينية المندي بالفرن الساخن على الرف الوسط و ٢٥٠درجه مدة ساعة ونص

نخرج صينية المندي ويحمر وجه الدجاج

ونقوم باشعال فحمه على النار نضعها في ورقه سولفان في وسط المندي ونطفيها بمعلقه زيت ونقوم بتغطيته دقيقتين ياخد نكهه الفحم وبألف هنا

Views:
التعليقات
0 التعليقات

كافة الحقوق محفوظةلـ سحر الحياة 2016
تصميم : أر كودر I تعديل: حنين