2054208194886930964305459023536687124329124620425345324432245227212526005525430010231005910972575227800005423858567245242500231905922702611555

7/03/2017

البسبوسة حلو شرقي مصري الأصل



اسم الوصفة:البسبوسة 
مقدم  من: حليمة أبو شيخة
مدة التحضير: 20 د
مدة الطهي:20 د

المقادير:
2كوب ونصف دقيق سمولينا

3/4 سكر

1/4كوب جوز الهند

1/2كوب سمنة سايحة

3/4كوب لبن أو ماء

نصف معلقة بيكنج بودر

1/4كوب شربات تقيل أو عسل أبيض

1لتر شربات خفيف(2كوب سكر+2كوب ماء ولما يغلى نضيف عصرة ليمون)

الطريقة:
1-نضع الدقيق مع جوزالهند و البيكنج بودر وأقلبهم

2-اضع السكر مع اللبن مع السمنة السايحة والشربات التقيل أو العسل واقلبهم مع بعض

3-ثم اخلط الخليط الجاف على الخليط السائل وأقلبهم مرتين

4-أضعهم فى صينية مدهونة بالزيدة وأساويها باليد وتكون مبللة بالماء وما اضغطش عليها

ونضيف على الوش بندق

5-أدخلها الفرن على درجة حرارة 170 لمدة تلت ساعةحتى يصير لونها ذهبى وممكن تحمرى الوش تحت الشواية

6-وعندما تخرج أسقيها بالشربات الخفيف الساخن

Views:
التعليقات
0 التعليقات

كافة الحقوق محفوظةلـ سحر الحياة 2016
تصميم : أر كودر I تعديل: حنين